Forside Idegrundlag Booking Skoleforløb Fritidshjemsforløb Særlige forløb Undervisnings materialer Nyhedsbrev Galleri 10 års jubilæumsskrift Sponsorer Hvem er vi Kontakt -In English

Skramloteket på Roskilde festival


I efteråret 2009 hjalp Skramloteket Roskilde festivalen med et klimaprojekt under ledelse af Peter Kamby. Det bestod i Roskilde festivalens såkaldte klima container, som er en container, der laver alternativ energi vha. sol, vind, brændselsceller og cykler. Containeren har et indbygget genopladeligt batteri som kan lades op når der produceres energi, og derefter aflades ved at benytte strømmen til at drive elektronisk udstyr.

Målet med projektet er at sætte fokus på klimavenlig energi, og især at give befolkningen en ide om de energimængder der produceres af forskellige former for miljøvenlige energikilder. Til dette formål er der monteret displays som hele tiden viser den øjeblikkelige effekt.

Skramloteket bidrog med hjælp til design og konstruktion af måleapparatur og en række displays til at vise den producerede effekt.

Der arbejdes endvidere frem imod, på Roskilde festivalen 2010, at gøre systemet mere robust og på at udbedre mindre problemer.


Peter Kamby 2010


Norgesgade 3, 2. sal, 2300 København S, Tlf: 93 10 04 44