Forside Idegrundlag Booking Skoleforløb Fritidshjemsforløb Særlige forløb Undervisnings materialer Nyhedsbrev Galleri 10 års jubilæumsskrift Sponsorer Hvem er vi Kontakt -In English


VU-Bar (Volume Unit Bar)


I forbindelse med Roskilde festivalens klimacontainer var der behov for VU-barer til at indikerer energiproduktion. De blev konstrueret således at man med en seriel forbindelse sendte et tal til baren som den derefter viste på 10 lamper. Systemet er bygget op over en Arduino som er et udviklings board med en mikroprocessor. Lamperne der blev drevet var LED-spots af typen MR16 12V LED spot. Systemet blev forbundet som på diagrammet herunder. Diagrammet kan hentes her som PDF. Modstandene R1 - R12 er 10k. Alt imellem 1k og 10k vil virke fint.


PCBet er bygget således at det passer oven på en arduino som et shield. Dette er gjort for at spare ledninger. På boardet kan man lodde 12 LEDer. Dog kan det ikke anbefales at tilslutte LEDer til W1 og W2 da disse er sluttet til Rx og Tx på arduinoen og derfor blinker når der sendes og modtages data. PCB og scehmatic kan henter her.


Kildekoden til systemet kan hentes her. Det er en simpel kode som modtager et ASCII tal og tænder det antal lamper som tallet angiver. Konfigurationen kan let omskrives til at måle en analog spænding og vise den.

Billeder
Kommer snart!


Referencer
Arduino: http://www.arduino.cc/
LED-spots: http://ecolight.dk/catalog/
Roskilde festivalen: http://www.roskilde-festival.dk/


OBS. For at læse filerne med diagram og print kræves porgrammet ExpressPCB, som kan hentes gratis her: Hent ExpressPCB
Norgesgade 3, 2. sal, 2300 København S, Tlf: 93 10 04 44