Forside Idegrundlag Booking Skoleforløb Fritidshjemsforløb Særlige forløb Undervisnings materialer Nyhedsbrev Galleri 10 års jubilæumsskrift Sponsorer Hvem er vi Kontakt -In English

Elektronikprojekter

“In science the credit goes to the man who convinces the world, not the man to whom the idea first occurs.” - Sir Francis Darwin


NavnBeskrivelseBillede
AMV diagram Dette er diagrammet samt materiale liste til Skramlotekets AMV (Astabile Multi Vibrator).
Arduino Emailserver Dette projekt er baseret på en Arduino webserver som kan sende emails. Det er derfor muligt at bruge den til overvågning af temperatur, vandstand ect.
Arduino sonar Dette er et projekt hvor en Arduino bruges sammen med en PT-100 sonar til at lave scanninger. Sonaren er monteret på en servorotor så den kan dreje 180 grader.
Lysharpe Dette er en harpe som i stedet for strenge anvender laser. Når en laserstråle afbrydes af en finger spiller harpen en tone. Musikchippen er pillet ud af et elektrisk klaver fra BR legetøj.
Arduino webserver Dette projekt er baseret på en Arduino webserver som er sat op til at styre en lampe over internettet. Man kan med få endringer i koden også få den til at måle temperaturer med mere.
Styring af Robotarm Dette er dokumentationen af et projekt skrevet på Danmarks Tekniske Universitet, om kontrol af en robotarm. Der er beskrivelser af motorstyringer, regulatore og et interface som lader brugeren bevæge prbotten fra punkt til punkt.
Impedans beregner Denne beregner kan bestemme impedansen, altså den komplekse modstand, i en spole ved en given frekvens. Det er også muligt at regne den anden vej rundt.
Impedans beregner Denne beregner kan bestemme impedansen, altså den komplekse modstand, i en kondensator ved en given frekvens. Det er også muligt at regne den anden vej rundt.
Led Beregner LED beregner er en regnemaskine til at beregne formodstanden til en LED i et kredsløb. Der er også vist et skema over en række dioder og deres forsynings- strømme og spændinger.
LC beregner Dette er en beregner til resonansfrekvenser i LC kredsløb. Det er muligt at indtaste en resonansfrekvens og beregne de nødvendige komponentstørrelser, eller indtaste komponenterne og beregne resonansfrekvensen.
Elektronisk prank Dette er en klassisk elektronisk prank. En såkaldt gæsteforstyrer. Den udsender en hyletone i mørke, og ophører straks med det når lyset tændes. God til at anbringe på venners værelser når de skal i seng.
VU-Bar Denne VU-bar er designet til at modtage et tal som bliver sendt serielt og vise det på 10 LED-spots. Elektronikken er bygget som et shield til Arduino, og VU-baren kan derfor omkodet til at modtage analog signaler.
Wireless Power System Wireless power meter, er et system som kan overvåge effekten afsat i en load, sende informationen trådløst og vise det på et VU meter. Det bruger en Arduino til den trådløse kommunikation.
Datalogger Dette er en datalogger baseret på en Arduino, som er en microprocessor. Da processoren i sig selv ikke har mere eng 512 byte hukommelse er der her tilføjet et SD kort som den kan skrive til og læse fra, hvilket gør det nemt at udvide hukommelsen på en Arduino.
Modstands beregner Dette er en grafisk modstands beregner (resistance calculator), som ud fra farvekoden på en modstand kan oplyse dens værdi
CNC Dette projekt omhandler konstruktionen af en CNC maskine, som er i stand til at fræse emner ud af klodser. Den kan f.eks. lave printplader eller tandhjul.
MEGAOHM-MAND MEGAOHM-MANDEN er loddet sammen af modstande. En astabilmultivibrator får øjene til at blinke. Strømforsyning består af 3 AA 1.5 volts elementer koblet i serie. (4,5 volt).
DC/DC converter 1 Dette er en Buck converter, dvs et kredsløb, som er i stand til at sænke en spænding uden det store tab som forekommer ved brug af en modstand. Converteren kan lever op til 1 A.
DC/DC converter 2 Dette er en Boost converter, som er et kredsløb som kan øge en dc spænding. Convereteren blev oprindeligt bygget for at øge hastigheden på et elektrisk løbehjul.
Motorstyring Dette projekt er et forsøg på at bygge en motorstyring som kan håndtere mellemtrore strømme. Det er muligt at drive motorer på op til 5 A med denne opstilling.
Motoriktester Dette er et simpelt kredsløb, hvor det gælder om at få et øje langs en bane uden at ramme. Et udemærket projekt for folk, som ikke har den store erfaring med at lodde
Robot v. 1.0 Robotprojektet omhandler en autonom robot designet til at følge en sort streg på et gulv. På trods af enkelte problemer med PSU'en en udmærket robot.
Modstandskunst Her er et par eksempler på sjove kunstværker lavet med elektroniske komponenter og cubbertråd.
Lystheramin En lystheramin er et "musikinstrument" som laver toner efter hvor kraftigt den bliver belyst. Systemet er bygget op over en astabil multivitrator.


Norgesgade 3, 2. sal, 2300 København S, Tlf: 93 10 04 44